Tervetuloa korublogiini!

Tervetuloa Helmimimmin blogiin!

Yleisön pyynnöstä olen tämän blogin perustanut ja yritän laittaa tänne aina kuvia uusimmista koruistani.

Mikäli kiinnostuit jostain, voit ottaa minuun yhteyttä sähköpostitse, niin sovitaan toimitus- ja maksutavasta.

Sähköpostiosoitteeni on helmimimmi@gmail.com, joten rohkeasti vaan ottamaan yhteyttä!

Helmimimmi löytyy nyt myös Facebookista.

Tietoja minusta

Oma kuva
Olen viiskymppinen helmitöihin täysin hurahtanut helmihullu. Omistan oman työhuoneen, joka on aina sikin sokin - helmiä siellä ja täällä. Mieheni aina muistuttaa huoneen siivoamisesta, mutta eihän sieltä löydä yhtään mitään, jos sen siivoaa. Harrastan paljon myös muita käsitöitä. Viimeisimmän vuoden aikana en juurikaan ehtinyt harrastelemaan käsitöitä, koska meillä oli suuri remontti - josta myös kuvia tässä blogissani. Nyt palaan pikkuhiljaa "juurilleni" ja helmiharrastuksen pariin ja koitan saada kevääksi ja kesäksi aikaiseksi kaikkea mahdollista kivaa.

1.9.2011

Syyskuu! Ja nypläyksen salat!

 Tänään on syyskuu. Kaivoin esiin aikoinaan nypläämäni liinat ja ajattelin, että kai nekin on hyvä tänne blogiin saada. Liinat ovat kuvissa hieman ryppyisiä, kun ovat olleet kaapissa lytyssä, mutta näkee näistä nyt vähän, miten kauniita pitsejä olen saanut aikaseksi - joskus vuosia sitten. Viimeisimmästä liinasta taitaa olla parisen vuotta aikaa. Ensimmäisessä kuvassa on pitsi nimeltään KÄÄRME. Käärmeessä on käytetty yhteensä 20 nypyläparia eli kaiken kaikkiaan 40 nypylää. Alla kuva käärmeen kulmasta ja siitä näkee paremmin pitsin rakenteen.Tällä pitsillä ei ole sen kummempaa nimeä, kuin VIUHKA. Aika moni pitseistä on jokin viuhka, kuten jäljempänä huomataan. Viuhkassa nypyläpareja on käytetty 23 paria.
 Ja alla lähempi kuva pitsistä


Tämä pitsi on nimeltään VASTUSJÄRTTA. Nypyläpareja on käytetty 19. Kun pitsi on nyplätty, virkataan pellavakankaaseen ensin pienen pienellä virkkuukoukulla ja nypläyslangalla reuna kiinteillä silmukoilla, jonka jälkeen pitsi ommellaan (käsin tietenkin) kiinni pellavaan. Todella työlästä hommaa!TIESPINDEL. Nypyläpareja käytetty ainoastaan 18.
 Spindel tarkoittaa tietenkin hämähäkkiä - elikä nuo pitkäjalkaiset ovat tietenkin hämähäkkejä. Ihan selkeästi.
Men äärest viäre ja viärest ääre ja muist pan tarppeks kiarui spindelin gondeihi

Tämä on elämäni ensimmäinen nypläystyö. En ymmärtänyt yhtään mistä on kysymys. Ihanan opettajani avulla sain työn valmiiksi. Työ on nimeltään ISOVIUHKA; nypyläpareja 12. Tässä pitsissä on käytetty liinalyöntiä.Myös isoviuhka, mutta tällä kertaa verkkolyönnillä.Lusikkaleivät; 37 nypyläparia. Kokonaan nyplätty liina. Kaunis, mutta melko suuritöinen. Tämän liinan tekemisessä auttoi kissani. Eli nypylät oli miljoona kertaa sikin sokin, kun Viivi oli vähän nypläillyt.


Myös kokonaan nyplätty liina. Nimi on SPINDELJÄRTTA. Nypyläpareja työssä oli 27.


Pikkuviuhka; 6 nypyläparia. Tämä on yleensä ensimmäinen pitsi, jolla kannattaa harjoitella. Tämä on tyttäreni tekemä - noin 10 vuotiaana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti